Crypto ETP-handelsvolumes zijn de afgelopen maand met 74% gedaald

De handelsvolumes van cryptocurrency exchange-traded product (ETP) zijn de afgelopen maand met meer dan 74% gedaald, omdat de prijzen van deze producten ook zijn gedaald.

Volgens cryptoasset-gegevensaggregator CryptoCompare , in de onlangs gelanceerde The Digital Asset Management Review, daalden op de beurs verhandelde producten de afgelopen maand met 74% van $ 186,5 miljoen medio augustus naar een gemiddelde van $ 48 miljoen medio september.

Het is vermeldenswaard dat een op de beurs verhandeld product een soort effect is dat andere onderliggende effecten of een index volgt

Het document merkt op dat het Bitcoin Era product van Grayscale, GBTC, de „overgrote meerderheid“ van het ETP-volume vertegenwoordigde en als zodanig verantwoordelijk is voor het grootste deel van de afname in handelsactiviteit.

De top drie ETP’s waren het Bitcoin-product van Grayscale en de Ethereum Trust (ETHE en Ethereum Classic Trust (ETCG)), en handelden half augustus samen $ 180 miljoen per dag en half september iets meer dan $ 40 miljoen per dag.

Gedurende de afgelopen 30 dagen, voegt CryptoCompare eraan toe, is de crypto ETP-handelsactiviteit over het algemeen afgenomen. Als we over-the-counter-producten uitsluiten – zoals GBTC, ETHE en ETCG – was het grootste product de Bitcoin ETP (BTCE) van ETCGroup, die werd verhandeld onder Deutsche Boerse XETRA. Andere grote cryptocurrency-ETP’s zijn onder meer het QBTC-product van 3IQ dat wordt verhandeld op de Toronto Stock Exchange en BTCW door WisdomTree dat wordt verhandeld op Six Swiss Exchange.

In de afgelopen 30 dagen vertegenwoordigden de BTC- en ETH-producten van Grayscale de grootste gemiddelde dagelijkse handelsvolumes met respectievelijk $ 49 miljoen en $ 7,4 miljoen.

Deze leden lieten in die periode aanzienlijke verliezen lijden, met respectievelijk 20,4% en 43,4%

Na de producten van Grayscale, die vaak tegen een premie worden verhandeld in vergelijking met hun onderliggende activa, zag BTCE gemiddelde handelsvolumes van $ 864.000 en kende een daling van bijna 9% in de afgelopen maand.

Het is vermeldenswaard dat de prijs van de meeste cryptocurrencies, inclusief bitcoin en ether, de afgelopen 30 dagen aanzienlijk is gedaald nadat BTC een uitbraak van meer dan $ 12.000 zag worden afgewezen.