Bitcoin krijgt een $300 Spike; is het ergste voorbij?

Bitcoin is vandaag met ongeveer 300 dollar gestegen in een verrassende wending. Hoewel dit nog niets is om je over op te winden, betekent het wel dat de bitcoin weer in het vijfcijferige bereik ligt. Vanaf vanmorgen is het verhandeld voor iets meer dan $10.200.

Bitcoin is iets gestegen in de afgelopen 24 uur…

Dit zet potentieel alle zorgen die analisten hadden over bitcoin die onder de $10K lijn om uit te rusten verleend de grootste cryptocurrency van de wereld door markt GLB kan potentieel boven dit niveau blijven. Als het niet kan, gaan we misschien heel snel weer in de paniekmodus, maar toegegeven, het kan hier blijven of verdere pieken oplopen, misschien was dit allemaal een soort tijdelijke mazzel.

Toch is het belangrijk om te onthouden dat te vroeg vieren slecht kan zijn voor zowel de industrie als voor de handelaren. $10.200 is niets vergeleken met waar de bitcoin ruim een week geleden was (ongeveer $12.000). Bovendien handelde de valuta gisteren voor ongeveer $9.900, dus dit is tot nu toe niet echt een piek. Het zou verkeerd zijn om aan te nemen dat het ergste voorbij is, en dat de bitcoin op het punt staat te herstellen. Het is onze taak om voorlopig in observatiemodus te blijven en te kijken waar de munt heen gaat.

Tot nu toe is de Bitcoin Future iets minder dan 2000 dollar waard van waar hij eind augustus was. Het is een vreemde, onstabiele periode ingegaan. Vreemd, want de munt is de afgelopen twee maanden nogal bullish geweest, en het is onduidelijk wat er mogelijk zo’n massale omschakeling naar de industrie brengt. Van de ene minuut op de andere stijgt en daalt de bitcoin.

Dan weer is dit een relatieve constante met de asset. Immers, de munt werd verhandeld voor bijna 20.000 dollar in december 2017. Slechts twee maanden later had de munt meer dan de helft van zijn waarde verloren, dus naar deze maatstaven is wat er net gebeurde niet zo ongewoon.

Het idee is nu dat voor bitcoin om hogerop te komen, de aandelenmarkt zal moeten lijden. Dit is niet noodzakelijkerwijs een geweldig scenario, aangezien de ene markt moet worden opgeofferd aan de andere. Dan Tapiero – mede-oprichter van 10T Holdings – gaf in een recent interview commentaar:

Helaas zijn de meest verontrustende gegevenspunten in een tijdje voor #stockmarket gezien vanuit een kortetermijnperspectief. Zeker, een extreem van epische proporties geraakt op deze indicator. Lijkt niet iets dat in een paar dagen kan worden gecorrigeerd. #Gold en #BTC zouden moeten standhouden.

Zullen andere markten moeten lijden voor BTC?

Dit is de laatste tijd een lopend thema voor bitcoin. Als het goed gaat, moeten andere financiële activa – zoals de Amerikaanse dollar – het laten afweten, wat een probleem is, want als bitcoin het goed doet, moeten andere markten het laten afweten.

Zolang bitcoin in deze fluctuerende staat blijft, zal Live Bitcoin News haar bewegingen en analyses over haar huidige gedrag blijven behandelen.