Blockchain Bites: SECs Chilling Effect on Crypto Development

Blockchain Bites: SECs Chilling Effect on Crypto Development

En rekke regulatoriske hendelser er i ferd. For det første planlegger den bahamiske sentralbanken å utstede den første CBDC i oktober mens det indiske lovgivende organet vurderer et forbud mot kryptohandel.

Videre kan det siste SEC-påbudet om et påstått uregistrert tokensalg gi et alvorlig presedens, argumenterer kommissær Hester „Crypto Mom“ ​​Peirce.

Øverste hylle

Abonner på Blockchain Bites, vår daglige oppdatering med de siste historiene.

Bahamas sentralbank har bekreftet at den går videre med den landsomfattende lanseringen av sin digitale valuta, kalt „Sanddollar“, en gang i oktober. Omtrent $ 48 000 dollar av den nye sentralbankens digitale valuta (CBDC) – knyttet til den amerikanske dollarsporende bahamiske dollar (BSD) – vil i utgangspunktet komme i omløp med forpliktelser til å myntere og fjerne BSD-er etter behov. En mobilbasert lommebok-app blir også rullet ut. Hvis det holder seg til oktoberutgivelsen, vil Sand Dollar trolig bli den første CBDC som lanseres hvor som helst i verden – det er blitt antydet at Kina ikke vil lansere sitt eget digitale yuan-initiativ før vinter-OL i Beijing i 2022, rapporterer CoinDesk’s Paddy Baker. .

‘Chilling effect’

Online spill- og spillplattform Unikrn vil betale et oppgjør på 6,1 millioner dollar – „i det vesentlige alle selskapets eiendeler“ – for å ha gjennomført et angivelig ulisensiert opprinnelig mynttilbud (ICO) i 2017, ifølge US Securities and Exchange Commission (SEC). Verdipapirtilsynsmyndigheten sa at Unikrns innsamling på $ 31 millioner var i strid med registreringskrav, selv om kommissær Hester M. Peirce har tilbudt en avvikende oppfatning om at startet av token ikke ble beskyldt for å begå svindel. Videre vil dette påbudet ha en avslappende effekt på innovasjon fra andre firmaers side. Unikrn vil fortsette å tilby sine tjenester støttet av store valutaer, inkludert fiat-valutaer, bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), eter (ETH) og USDC, blant andre.

Lekket lovverk

Et lekket lovgivningsutkast viser at EU-kommisjonen tenker seriøst på å tilpasse tilsynet med kryptovaluta- og digital aktivaindustri med faste regler for tradisjonelle finansielle instrumenter. Europas Markets in Crypto-Assets (MiCA) vil gi rettssikkerhet rundt kryptoaktiva, men kan også kvele innovasjon, rapporterer CoinDesk’s Ian Allison. Europas MiCA forfaller i september, men vil sannsynligvis ikke overføres til EU-lovgivning tidligst i 2022. Siân Jones, seniorpartner i XReg Consulting, sa at lovforslaget fokuserer spesielt på stallmynter, som kan påvirke utviklingen i prosjekter som er så forskjellige som det multi-asset-backede Libra-prosjektet og det begynnende desentraliserte økonomi (DeFi) økosystemet.

Nok et forbud?

India kan forby handel med kryptovaluta, ifølge en fersk Bloomberg-rapport. I følge kilder nær saken veier det føderale regjeringen et nytt lovforslag som søker å innføre begrensninger på handelsaktivitet, tilsvarende i funksjon som et Reserve Bank of India-forbud som ble opphevet av landets høyesterett i mars. Nyhetene kommer midt i en mengde kryptoaktivitet, og når myndighetene utforsker potensiell bruk av blockchain-teknologi for å administrere landposter, farmasøytiske legemiddelforsyningskjeder eller registreringer av utdanningsbevis.

Lignende standarder

Bankregulatorer i 48 amerikanske stater, Washington, D.C. og Puerto Rico planlegger å gjøre overholdelse av kryptovalutaselskaper enklere ved å konsolidere tilsynseksamen. Conference of State Bank Supervisors (CSBS), et koordinerende organ for statlige regulatorer, sa at det nye regimet for pengeservicevirksomheter (MSB) vil innføre standardene for å effektivisere overholdelse og gjøre det mulig for selskaper som Coinbase å jobbe på tvers av flere stater, i stedet for å gå gjennom tid og bekostning av å bli regulert i hver og en, rapporterer CoinDesk’s Paddy Baker.

Raske biter

Diginex beveger seg nærmere Nasdaq-oppføringen bakdøren med godkjenning av fusjoner (Sebastian Sinclair / CoinDesk)
‚Sharing Economy‘ Startup ShareRing tappet for Kinas Blockchain Service Network (Jaspreet Kalra / CoinDesk)
Binance, Huobi, OKEx har FOMO for DeFi (Muyao Shen / CoinDesk)
Kan Bitcoin Era noen gang bli verdiløs? (Daniel Phillips / dekrypter)
Bakkt Bitcoin Futures Daily Trading Volume Hits Record High (Omkar Godbole / CoinDesk)
På spill
Bitcoin CEO
MicroStrategy-sjef Michael Saylor snakket med CoinDesk-reporter Danny Nelson om hans beslutning om å investere nesten en halv milliard dollar av selskapets statskasse i bitcoin.

Tirsdag kunngjorde MicroStrategy at de har kjøpt 175 millioner dollar mer BTC utover verdien på 250 millioner dollar som ble anskaffet i august. Reasoen